Text

Pekný deň prajem

27. 1. 2014

Nové novinky a dáke jedlo

Raz keď budem dvaja ľudia, naučím sa hrať aj toto:


Fakt, je to tisíc super.

Ale späť k dôležitým veciam čo som chcel, aby som nezahovoril. Majú tu lepšú morkačú šunku jak u nás. Naozaj. Vyzerá podobe, aj oblé okraje má, aj ružová je, ale šmakuje lepšé.

To je trocha v kontraste s tým čo som počul snáď od každého. Že v UK je všetko všetkých kvalít, ale jedlo je stabilne zlé. Väčšina jedla je naozaj netoto. Hlavne pečivo je tu také nedobré. Ale, objavil som v jednom obchode také celozrnné žemličky, ktoré robia priamo tam v pekárničke a sú fakt dobré. Ani mäkké nie sa ako vata tak ako všetko ich zvyšné pečivo.

A vo štvrtok som mal HAGGIS. Počul som už kedysi dávno že škótske národné jedlo je také čosi divné a nemám si to dávať. Ale šiel som na obed do takej jedálňo-kaviarne neďaleko školy a tam to mali. Tak som neodolal a reku musím si to dať kým presne zistím čo to vlastne je. Trocha podozrivé bolo že som si to dal jediný, aj keď to bolo jediné celé jedlo k dispozícii. A dokonca som to skoro celé aj zjedol. A nebolo to zlé. Ale ani dobré. Nabudúce si to dám asi zase o rok, a snáď dovtedy aj zistím aj nejakú povesť o tom.

No a sú to pomágané ovčie vnútornosti, akože pečene, srdco, pľúca a tak, s cibuľou, ovseným čímsi, a celé sa to robí napchaté v ovčom žalúdku. No a treba uznať, že to chutí lepšie ako znie.



Mimochodom, od teraz ma môžete sledovať aj na mojom webe.
http://jakubkonecny.com/



A srandy sa tu inak celkom dejú, už som tuto s kolegom Mojmírom roztláčal auto, dokonca do kopca, a ani to moc nešlo. Potom ten chlapík čo si nechal zapnuté svetlá a nevedel naštartovať, dostal nápad, že to asi neni dobre, hore tlačiť, že nech ho skúsime roztlačiť dole kopcom. A to išlo už lepšie. A bolo tu super, v strede plnej ulice v centre roztláčať náhodné auto.

Nechce sa mi písať tak ďalšie tajomstvá si nechám nabudúce.

A jedno musím teraz. V krčmách a baroch je tu vraj všade zakázané fajčiť. A fakt, som vyšiel von, a ma taký cigaretový smrádok ovänol...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára